grootstaart-u2195

Staart is te dun, kort of ongelijk

paardkortestaartBij welke staartproblemen biedt Showtail een oplossing

Mag ik Showtail gebruiken op officiële wedstrijden en keuringen?Het gebruik van 100% natuurlijke extensions en inzetstaarten is volgens het regelement toegestaan. In sommige gevallen geldt wel alleen een meldingsplicht

Te korte staart

PaardmetextensionskopieHet kan gebeuren dat uw paard plotsklaps bijna geen staart meer heeft. Dit is visueel niet aantrekkelijk.  Wat te doen?
Zijn de haren minimaal 8 cm of langer, dan kan men de staart makkelijk verlengen met extensions. Op deze manier krijgt het paard zijn lange staart terug, zodat hij zich weer kan weren tegen insecten. Om het geheel een mooier aanzicht te geven, kan men dit aanvullen met de Showtail Figaro inzetstaart of met de Clip-in extension tijdens deelname aan evenementen.
Bij haren korter dan 8 cm, dan kan men het paard zijn functionele staart weer teruggeven door het zetten van een Clip-in extension. Deze Clip-in heeft alleen de functie om het paard weer de mogelijkheid te geven om zich tegen insecten te beschermen. Wil men in dit geval ook een showeffect bereiken, dan kan een Showtail Robinia inzetstaart eventueel uitkomst bieden.

Staart is te dun

U heeft een fantastisch paard, goed beenwerk, prachtige gangen . . . alleen de staart is te dun in verhouding. Het paard oogt daardoor niet in balans. Een dunne staart kan 3 oorzaken hebben:
A. Door veelvuldig zwaaien met de staart verliest het paard sneller de haren. Hier biedt de Showtail Robinia inzetstaart een uitkomst;
B. Het paard heeft van nature een "zwakke" haarinplant waardoor de haren snel uitvallen. Hier biedt de Showtail Robinia, Figaro of de  Clip-in extension een goede oplossing;
C. Het paard heeft van nature een dunne haarinplant, waardoor de staart dun blijft. Hier kan iedere Showtail inzetstaart een uitkomst bieden maar ook het zetten van extensions is een oplossing.

De staart is ongelijk

Door het gebruik van de Showtail Figaro inzetstaart of de Clip-in extension kan men makkelijk een ongelijke staart camoufleren.

  > volgende pagina